Bardzo smaczna zielona zupa, na bazie tłustego rosołu, z dodatkiem stratej mozzarelli oraz chipsów z boczku.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
LICZBA PORCJI: 2
SKŁADNIKI:
– 350g brokuła
– 100g cebuli
– 0,75l tłustego rosołu
– 1 duży ząbek czosnku
– 150g boczku
– 2 łyżki masła klarowanego
– 50g mozzarelli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku rozgrzej masło i wrzuć do niego drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmaż 3 minuty i dorzuć różyczki brokuła. Smaż kolejne 2 minuty, cały czas mieszając. Zalej warzywa rosołem i gotuj 20 minut. Boczek podsmaż na patelni. Zupę dokładnie zblenduj. Podawaj z tartą mozzarellą i chipsami z boczku.
Smacznego 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
1595 | 107g | 107g | 61g |