Kruszonka to idealna posypka do ciast, rogali, drożdżówek itp. Musi być słodka, chrupka i rozpływać się w ustach.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
LICZBA PORCJI: 350g
SKŁADNIKI:
– 150g mąki pszennej
– 100g cukru
– 100g masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mąkę i cukier wsypujemy do miski. Masło wyjmujemy z lodówki i kroimy w małe kostki i dokładamy do suchych produktów. Rękoma łączymy wszystkie składniki, ale nie ugniatamy tylko jakby kruszymy wszystko w palcach, aż powstaną nam różnej wielkości grudki. Jeśli nie wykorzystujemy kruszonki należy włożyć ją do lodówki. Jeśli chcemy przechowywać dłużej niż jeden dzień można ja zamrozić i użyć gdy będzie potrzebna.
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
1649 | 15g | 85g | 212g |