Różności Słodkości

Kruszonka

Kruszonka to idealna posypka do ciast, rogali, drożdżówek itp. Musi być słodka, chrupka i rozpływać się w ustach.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
LICZBA PORCJI: 350g

SKŁADNIKI:
– 150g mąki pszennej
– 100g cukru
– 100g masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mąkę i cukier wsypujemy do miski. Masło wyjmujemy z lodówki i kroimy w małe kostki i dokładamy do suchych produktów. Rękoma łączymy wszystkie składniki, ale nie ugniatamy tylko jakby kruszymy wszystko w palcach, aż powstaną nam różnej wielkości grudki. Jeśli nie wykorzystujemy kruszonki należy włożyć ją do lodówki. Jeśli chcemy przechowywać dłużej niż jeden dzień można ja zamrozić i użyć gdy będzie potrzebna.

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
164915g85g212g