Keto Mięso i ryby Różności

Pasta z makreli

Pyszna pasta z wędzonej makreli. To zdrowa i sycąca propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
LICZBA PORCJI: 400g

SKŁADNIKI:
– 250g wędzonej makreli
– 100g ogórka kiszonego
– 4 jajka
– 2 łyżki majonezu
– 1/4 łyżeczki musztardy sarepskiej
– 25g cebuli czerwonej
– sól i pieprz
– opcjonalnie koperek lub szczypiorek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajka gotuję na twardo i odstawiam do wystygnięcia, a następnie kroję w drobną kostkę. Makrelę oczyszczam z ości i skóry. Cebulę i ogórka kroję w drobną kostkę. Odsączam nadmiar wody z ogórka. Makrelę wkładam do miski i rozdrabniam widelcem. Dodaję jajka, cebulę i ogórka. Mieszam wszystkie składniki. Dodaję majonez, musztardę i dorzucam sól i pieprz do smaku. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki.

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
120979g97g6g