Zupy

Zupa pomidorowa

Pyszna zupa pomidorowa, na bazie rosołu, z passatą pomidorową. To sprawdzony i bardzo prosty sposób na smaczną i pożywną zupę.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
CZAS GOTOWANIA: 15 minut
LICZBA PORCJI: około 3l

SKŁADNIKI:
– 2l rosołu, przepis znajdziesz klikając w link Rosół z kury lub bulionu
– 1l passaty pomidorowej
– ziele angielskie 3 kulki
– liść laurowy 1 większy
– 200ml śmietany kwaśnej 18%
– sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do rosołu wlej passatę, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i zagotuj zupę. Zmniejsz płomień. Do miseczki ze śmietaną wlej nabierkę gorącej zupy i wymieszaj, a następnie zawartość przelej do garnka, postępując w ten sposób śmietana się nie zwarzy. Ponownie doprowadź do wrzenia, dosyp soli i pieprzy do smaku i gotowe. Podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem.

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
2394184g133g139g