Kolejny przepis na pieczywo dla osób na diecie ketogenicznej. Pyszne i bardzo puszyste w środku.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
CZAS PIECZENIA: 40 minut
LICZBA PORCJI: 4 bułki
SKŁADNIKI:
– 100g mąki migdałowej
– 35g łuski babki jajowatej
– 1 płaska łyżeczka soli
– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– 2 jajka
– 185 ml wrzątku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wsyp mąkę, łuskę babki, sól i proszek do pieczenia. Dokładanie wymieszaj produkty. Wbij jajka. Za pomocą miksera połącz wszystkie składniki. Wlej wrzątek i miksuj około 5 minut. Odstaw do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C, w opcji góra/dół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na 4 części i z każdej z nich mokrymi rękoma formuj bułeczkę i układaj na blasze. Gdy piekarnik jest już rozgrzany, włóż blachę na środkową półkę i piecz 40 minut. Po upieczeniu od razu wyjmij z piekarniki i poczekaj, aż wystygną.
Smacznego 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
964 | 41g | 68g | 11g |