Bardzo smaczny sos pomidorowy. Pachnący i aromatyczny, do pizzy i różnych innych potraw.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut
ILOŚĆ PORCJI: 350g
SKŁADNIKI:
– 400g passaty pomidorowej (mogą być pomidory w puszcze bez przypraw, ale należy je później zblendować)
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka bazylii
– 1 łyżeczka oregano
– 1 ząbek czosnku
– 1/4 łyżeczki soli
– 1/2 łyżeczki cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ustawiam garnek na wolnym ogniu i wlewam do niego passatę i wszystkie pozostałe składniki. Gotuję na wolnym ogniu do uzyskania gęstej konsystencji, około 15 minut.
Smacznego 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
321 | 7g | 22g | 22g |