Keto

Keto Burger domowy

Pyszny do mowy burger, w wersji keto, czyli z keto bułką i tłustą wieprzowiną oraz boczkiem.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut
LICZBA PORCJI: 1

SKŁADNIKI:
– 1 keto bułka, przepis znajdziesz klikając w link Keto bułki 3
– 150g mielonej karkówki
– 1 mały ząbek czosnku
– 10g cebuli żółtej
– 2 łyżki masła klarowanego
– 50g wędzonego boczku
– 50g majonezu
– 50g sałaty
– 50g sera żółtego (mozzarella)
– 50g pomidora
– 50g ogórka kiszonego
– 10g cebuli czerwonej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso włóż do miski, dodaj sól i pieprz, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i wymieszaj składniki. Żółtą cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej odrobinę masła i podsmaż cebulę 2 minuty, następnie przełóż do miski z mięsem. Dokładnie połącz wszystkie produkty, uformuj kotleta i spłaszcz go na grubość do 2cm. Na patelni rozgrzej resztę masła i podsmaż mięso z obydwu stron na małym ogniu, około 10 minut. Gdy mięso jest już prawie gotowe, na patelnię obok mięsa wrzuć plasterki boczku i chwilkę podsmaż o obydwu stron, zdejmij boczek z patelni i teraz obok mięsa połóż przekrojoną bułkę na pół, aby wpiła resztę tłuszczu, a na mięso połóż kawałki sera żeby się roztopiły możesz nakryć na chwilę patelnię pokrywką. Po 2 minutach zdejmij wszystko z patelni i składaj burgera. Spód bułki posmaruj połową majonezu, nałóż na nią sałatę, mięso, daj resztę majonezu, dodaj boczek i warzywa, a następnie nakryj drugą połową bułki i gotowe.

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
140061g121g13g