Keto

Keto deser czekoladowy

Bardzo prosty w przygotowaniu deser czekoladowy z orzechami.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
CZAS CHŁODZENIA: 2h
LICZBA PORCJI: 6 małych lub 3 duże desery

SKŁADNIKI:
– 250ml śmietany kremówki 30%
– 250ml wrzątku
– 2 miarki białka czekoladowego
– 30g erytrytolu
– garść migdałów
– 2 łyżki żelatyny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wsyp żelatynę, erytrytol i białko, zalej wrzątkiem i dokładnie wymieszaj składniki. Dolej kremówkę, wsyp pokrojone drobno orzechy i ponownie wymieszaj. Przelej do 6 małych słoiczków lub 3 większych miseczek. Gdy trochę przestygnie włóż do lodówki na 2 godziny. Gdy już stężeje w lodówce można zajadać.

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
120765g94g49g