Pyszne danie jednogarnkowe. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu potrawa.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
LICZBA PORCJI: 3
SKŁADNIKI:
– 750g cukinii
– 350g kiełbasy wiejskiej
– 150g wędzonego boczku
– 250g czerwonej papryki
– 100g cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 100g pieczarek
– 200g pomidorów
– 3 łyżki masła klarowanego lub oleju
– 2 szczypty soli
– 1 szczypta pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukinię, kiełbasę, boczek, pieczarki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i również pokrój. W garnku rozgrzej tłuszcz. Wrzuć cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż 2 minuty. Dorzuć boczek oraz kiełbasę i cały czas mieszając smaż kolejne 5 minut. Dodaj pieczarki, a następnie paprykę i cukinię. Smaż kolejne 15 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Smacznego 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
2047 | 94g | 164g | 57g |