Bardzo smaczna surówka, która będzie idealnym i zdrowym dodatkiem do obiadu.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut
LICZBA PORCJI: 3
SKŁADNIKI:
– 200g kapusty pekińskiej
– szczypta kwasku cytrynowego
– pęczek rzodkiewek
– połowa czerwonej papryki (100g)
– jeden średni pomidor (120g)
– pół pęczka szczypiorku
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– 2 szczypty soli
– 1 szczypta pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kapustę drobno poszatkuj lub pokrój nożem, posyp kwaskiem, wymieszaj i odstaw. Szczypiorek pokrój drobno, paprykę i pomidora w kostkę, a rzodkiewki w półplasterki i dorzuć wszystko do kapusty. Dodaj jogurt oraz sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszaj składniki i gotowe.
Smacznego 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany |
150 | 9g | 3g | 28g |