Mięso i ryby Różności

Galart drobiowy

Pyszna galaretka z kurczakiem. Wystarczy skropić sokiem z cytryny lub polać odrobiną octu i można zajadać.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut, gdy masz rosół i mięso z rosołu
LICZBA PORCJI: 3

SKŁADNIKI:
– 2 udka z kurczaka, ugotowane, z rosołu
– 3 łyżki żelatyny
– 2 szklanki rosołu (500ml)
– marchewka z rosołu, do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Galart polecam przygotowywać gdy mamy mięso z rosołu. Oczywiście, możesz specjalnie ugotować rosół, przepis znajdziesz klikając w link Rosół z kury. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do pojemników. Mogą to być miseczki, słoiczki, szklanki, nie ma to znaczenia, chyba, że zależy nam na konkretnym wyglądzie po stężeniu. Żelatynę zalewamy przecedzonym rosołem, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zalewamy przygotowane wcześniej mięso, odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki do stężenia.

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
1139128g64g21g