Keto Mięso i ryby

Zapiekana biała kiełbaska

Wygląda świetnie, a smakuje jeszcze lepiej. Jak dla mnie to najlepsza wersja białej kiełbasy z chrzanem. Polecam wszystkim spróbować.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut
CZAS SMAŻENIA: 5 minut
CZAS PIECZENIA: 15 minut
LICZBA PORCJI: 2

SKŁADNIKI:
350g białej cienkiej parzonej kiełbaski
100g papryki czerwonej
100g cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżki tartego chrzanu
250ml śmietany słodkiej (1 szklanka)
Olej do smażenia ((3-4 łyżki)
3 szczypty soli
2 szczypty pieprzu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju przez 5 minut. Piekarnik rozgrzej do 200°C, ustaw tryb grzania góra/dól. Kiełbaski ponacinaj i ułoż w małym naczyniu do zapiekania, na wierzch wyłóż podsmażoną cebulkę z papryką. W miseczce wymieszaj śmietanę z chrzanem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej kiełbaski. Naczynie włóź do piekarnika i piecz 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp szczypiorkiem i zajadaj!

Smacznego 🙂

KalorieBiałkoTłuszczeWęglowodany
215861g199g28g